Borová přivítá Pohled. Čeká se bojovné utkání Havlíčkobrodský deník 27.9. 2014

27.09.2014 15:44

https://havlickobrodsky.denik.cz/fotbal_region/borova-privita-pohled-ceka-se-bojovne-utkani-20140927.html

Havlíčkova Borová – Zápas jako břitva. Šlágrem I. A třídy je derby mezi Havlíčkovou Borovou a Pohledem.

Soupeři se naposledy potkali v sezoně 2010/11, ve které oba zápasy vyhrála Havlíčkova Borová a na hřišti to dost jiskřilo.

H. BOROVÁ – POHLED (NEDĚLE V 15.30)
Po nepovedených dvou zápasech, kdy Pohled prohrál ve Speřicích 2:0 a doma neudržel vedení 2:0 nad Pelhřimovem B, který odjel nakonec s výhrou 3:2, odjede v neděli k derby zápasu do Havlíčkovy Borové. Tam se s čtvrtým týmem tabulky utká od 15:30.

„Máme za sebou dvě porážky a před sebou tři zápasy na venkovních hřištích. Situace není ideální, ale věřím, že si z venkovního triplu dovezeme šest bodů. První tři body chceme získat už teď v Borové," říká pohledský trenér Petr Veselka a dodává: „Derby mají svá specifika. Bude to určitě velice bojovné utkání v plném nasazení. Rozhodovat budou maličkosti." Výsledkově lépe jsou na tom domácí, kteří mají o tři body více než jejich nedělní soupeř, a je namlsán poslední výhrou z Leštiny. „V první řadě očekávám, jak k zápasu přistoupí pohledský Moučka, který má tady u hráčů vroubky, ale pokud se bude zajímat jen o fotbal, tak vše proběhne v klidu. Bude to určitě bojovné utkání, nějaké góly padnou, tak věřím, že jich dáme více než Pohled," řekl borovský trenér Roman Brukner.

Na téma disciplína byla řeč i v pohledské kabině. „Už ve Speřicích se mi nelíbilo, že jsme kvůli jednomu zákroku, který byl odpískán v náš prospěch, inkasovali tři žluté karty. Proti pelhřimovskému béčku tam byla taky jedna situace, která na hřiště nepatří a naštěstí ji rozhodčí vyřešil kulantně. Ještě v pátek si k tomu něco řekneme na tréninku," dodal Veselka na téma disciplína.

Na vítěznou vlnu se chtějí v neděli na hřišti v Borové vrátit fotbalisté Pohledu (v bílém) , kteří mají za sebou dvě porážky.

Na vítěznou vlnu se chtějí v neděli na hřišti v Borové vrátit fotbalisté Pohledu (v bílém) , kteří mají za sebou dvě porážky.