HAVL. BROD B - POHLED 5:1 FC Slovan Havlíčkův Brod 9.11.2014

09.11.2014 18:43

https://www.fcslovanhb.cz/match/detail/id/360

Závěr podzimu se rezervě povedl, Havlíčkův Brod smetl v derby Pohled

Richard Wagner
 

HAVLÍČKŮV BROD - Béčko Slovanu zcela jistě stráví zimu minimálně na druhém místě. Svěřenci Martina Křišťála v předehrávce jarního kola hostili na umělé trávě stadionu Na Losích nedaleký Pohled. Hosté se sice dostali v průběhu první pětačtyřicetiminutovky do vedení, avšak do poločasu srovnal Nechvátal, který pak ve spolupráci s Teplanem dovršil pohledský debakl.

14. kolo | Sobota 08.11.2014, 13:30 | Na Losích - umělá tráva
 

FC Slovan Havlíčkův Brod "B"- TJ Sokol Pohled

5:1

1:1

Góly: 30. a 57. Nechvátal, 51, 68. a 78. (pen.) Teplan - 26. Polák. Rozhodčí: Pavel Doskočil - Milan Burza, Josef Bouda. ŽK: 2:2 (53. Hübner, 70. Udržal - 20. Pokorný, 59. Eis). ČK: 0:0. Vývoj skóre: 0:1, 5:1.

Diváci: 120

FC Slovan Havlíčkův Brod "B": Beránek - Molák, Vendl (69. Udržal), Novotný "K", Hübner, Svoboda, Fialka, Halák, Nechvátal, Teplan (78. Nedvěd), Štědrý (63. L. Báča).

TJ Sokol Pohled: Růžička - Eis, Venc (75. Siebenburger), Paušíma (55. Freudenreich), Polák, Klement, Moučka "K", Zych (60. Janďourek), Meloun, Sobotka, Pokorný.

 

Komentář

 

Od úvodu utkání byl lepším týmem Slovan, Štědrý se dostal již ve třetí minutě do brejku, leč balon si moc předkopl a gólman Růžička u něj byl dříve. Na druhé straně se po čtvrt hodině hry ocitl ve vápně Paušíma, jenž však hlavičkoval těsně nad. Havlíčkův Brod byl lepším mužstvem, ale hosté šli do vedení jako první. Molák odkopl míč pouze na roh, po němž se do hlavičky zavěsil zkušený mazák Jiří Polák, jenž nedal Beránkovi šanci. Domácí však brzy srovnali. Pavel Nechvátal dostal míč za obranu a přeloboval vybíhajícího gólmana. Ten samý hráč mohl deset minut před koncem první půle skórovat podruhé, ale Růžička jeho brejk zneškodnil. Na druhé straně se blýskl Beránek, který robinzonádou vytáhl ránu z velkého vápna k tyči.

Druhý poločas už se nesl výhradně v rytmu not Slovanu. Na velkém vápně obešel dva protihráče Tomáš Teplan, na jehož dělovku k zadní tyči neměl brankář šanci dosáhnout. Brodský kanonýr následně upaloval zprava sám na Růžičku, který jeho nájezd zlikvidoval. Vzápětí však dostal další míč za obranu Pavel Nechvátal, který i podruhé úspěšně loboval gólmana. S nadějemi Sokolu bylo ještě hůře poté, co Tomáš Teplan prošel obranou jako nůž máslem, obhodil si Růžičku a doklepl míč do sítě.

Pohled se však i přes nepřízeň své situace nevzdal a po centru Moučky hlavičkoval Janďourek, leč havlíčkobrodský gólman míč mířící pod břevno chytil. O chvíli později byl pronikající hráč hostů faulován a Moučka kopal penaltu, jíž ale vychytal vynikající Beránek. Pokutový kop byl k vidění i na druhé straně. Tomáš Teplan byl sražen v šestnáctce a nařízenou penaltu bezpečně proměnil střelou k tyči. Zároveň s tím dovršil hattrick a mohl jít spokojeně vystřídat a pustit do hry mladíka Nedvěda, který se hned dostal do šance, ale na malém vápně trefil jen brankáře Sokola. Gólový účet mohl uzavřít střídající Udržal, ale proti němu včas vyběhl Růžička.