HAVL.BROD B - POHLED Havlíčkobrodský deník 10.11. 2013

12.11.2013 12:07

https://havlickobrodsky.denik.cz/fotbal_region/josef-eis-rozhodl-penaltou-derby-a-pohled-mohl-slavit-20131112.html

Josef Eis rozhodl penaltou derby a Pohled mohl slavit

Havlíčkův Brod – Šlágrem I. A třídy bylo bezpochyby derby mezi fotbalisty brodského béčka a Pohledem.

Zhruba sto padesát diváků moc pěkný fotbal nevidělo, ale překvapivě nebezpečnější byl Pohled. V prvních dvou příležitostech se objevil nestárnoucí Jiří Polák, který tentokrát nastoupil jako jediný hrotový útočník. Při první šanci mířil těsně vedle, druhý pokus mu zblokoval premiant v brodském dresu Jakub Adam.

Zahozené šance

Na druhé straně vystrašil pohledského gólmana Vašíčka stříleným centrem Kuchta. Dostat domácí do vedení mohl Zimprich, jeho střela se mezi tři tyče nevešla. Na druhé straně přestřelil branku Eis a chybu Halamky nepotrestal Polák, kterého vychytal Žáček.

Po přestávce se k hlavičce dostal brodský Sůva, jeho hlavičce chyběla razantnost. V 63. minutě přišlo rozhodnutí. Bývalý brodský štírek Tomáš Šnobl prošel přes tři hráče, ve vápně byl sražen a k pokutovému kopu se postavil Josef Eis, a ten rozhodl o třech bodech pro pohledský tým.

Pojistit hostům vedení mohl střídající Schafferhans, ale toho dvakrát vychytal Žáček. Na druhé straně podběhl Vašíček centr Polívky, ale Sovova hlavička od země přelétla branku. „Pro některé hráče to byla perfektní premiéra, a ti kluci mají našlápnuto minimálně do krajského přeboru. Jenom pochvala pro ně," měl radost z debutantů brodský trenér Martin Křišťál a dodal: „Soupeř byl dnes lepší a zaslouženě vyhrál. Říkal jsem klukům, že dnes rozhodne jeden gól. Ta penalta byla jasná. Nám chyběl tvůrce hry Marcel Hübner." Spokojený byl po zápase pohledský předseda Petr Sobotka. „Ještě, že ta penalta byla. Byli jsme lepší, ale ze hry bychom dnes gól asi nedali. Takto jsme si zpříjemnili podzimní dokopnou," smál se Sobotka.

Důležitý moment. O ten se postaral bývalý hráč brodského Slovanu Tomáš Šnobl (č. 10), který svým průnikem a následným faulem zařídil pokutový kop.

Důležitý moment. O ten se postaral bývalý hráč brodského Slovanu Tomáš Šnobl (č. 10), který svým průnikem a následným faulem zařídil pokutový kop. Autor: Ivo Havlík