Hodnocení sezóny 2013/2014

11.08.2014 13:41

Hodnocení sezóny 2013/2014 – PODZIM 2013 (Jan Růžička - Pohledské listy)

Do nové sezóny jsme vstoupili se stejným kádrem. K prvnímu utkání zavítal na náš pažit sousední Havlíčkův Brod. Utkání, ve kterém mohly zvítězit oba týmy skončilo nakonec spravedlivou remízou 1:1. Poté jsme zajížděli do Speřic, kde se nám loni nedařilo, ale uhráli jsme remízu 1:1. Následující kolo k nám přijelo nebezpečné béčko Polné, ale odjeli s výpraskem 5:2, kdy 3 góly zaznamenal Petr Slanař a vyhoupl se do čela tabulky střelců.

Po úspěšném vstupu do nového ročníku přišla na tým krize, když jsme ztratili vyhraný zápas v Dobroníně a dva nejzkušenější hráče Moučku a Poláka za červené karty a byli jsme nakonec rádi za remízu 2:2. Poté přišel kolaps v závěru utkání s Leštinou. Ve slepené sestavě z důvodu červených karet jsme vedli 2:1, ale v poslední minutě jsme hostům darovali vyrovnání. Krize vyvrcholila výpraskem v Lukách nad Jihlavou 6:0 a další červené (gólman Růžička). Po důrazné domluvě od trenéra a semknutí kolektivu přišli vydřené výhry s Pelhřimovem a prestižní derby v Havlíčkově Brodě, které bylo jarní předehrávkou.

Hodnocení sezóny 2013/2014 – JARO 2014 (Trenér: Miroslav Krpálek)

Jarní část sezony v Pohledu nebyla podle mých představ. Ani jeden zápas jsme neměli kompletní sestavu. Vždy nám chyběl minimálně 1 hráč z předchozího zápasu. Ani po vítězných zápasech jsme nemohli postavit do dalšího utkání stejnou jedenáctku - jak se říká ,,vítězná se nemění". To v Pohledu neplatilo, proto byla jarní část jako na houpačce. Jednou nahoře a jednou dole. Pohledské mužstvo má silný potenciál, ale sráží ho lehkovážné a zbytečné chyby, po kterých inkasuje. Věřím však, že když kluci začnou hrát fotbal více hlavou, bude se jim hra dařit a je samotné i taková hra těšit.