Na svatoannenskou pouť přivítá Pohled v krajském poháru Štoky Havlíčkobrodský deník 26.7. 2015

26.07.2015 15:59

Na svatoannenskou pouť přivítá Pohled v krajském poháru Štoky

Pohled - Fotbalisty Pohledu čeká v neděli od 17 hodin úvodní kolo krajského poháru ČMFS. Na domácím hřišti přivítají účastníka I. B třídy - Štoky.

Postup do druhého kola krajského poháru by rádi v neděli oslavili fotbalisté Pohledu.             

Postup do druhého kola krajského poháru by rádi v neděli oslavili fotbalisté Pohledu. Autor: Ivo Havlík

Pohledští začali s letní přípravou 14. července už bez Davida Břízy a Miloše Krejdla, kteří se vrátili do mateřských klubů.

"Máme úzký kádr. Po odchodu těchto hráčů se s A-týmem rozloučil Jiří Polák a z pracovních důvodů do letní přípravy nenastoupil Lukáš Sobotka. Novou tváří je zatím Matěj Siebenbürger z Rozsochatce, trénovat po zranění začal Tomáš Šnobl a na dalším posílení kádru se ještě pracuje," prozradil pohledský trenér Petr Veselka.

Jeho svěřenci mají za sebou i herní test, když v minulém týdnu prohráli s Tisem na jeho hřišti 2:1.

"Měli jsme za sebou tři těžké tréninky, navíc jsme přijeli pouze ve dvanácti lidech. Přesto hráči měli podat bojovnější výkon," má jasno Veselka.

Dalším testem bude už zmiňované pohárové utkání.

Na vítěze čeká Přibyslav

"Bude to pro nás těžké, protože je u nás pouť, při které kluci na zábavách pracují do ranních hodin, navíc dva hráči odjedou na dovolenou. Každopádně chceme podat lepší výkon než ten, který hráči předvedli v Tisu. Třešničkou by byl postup, který by znamenal, že v dalším týdnu přivítáme souseda z Přibyslavi," poznamenal pohledský kouč.

Pozadu nejsou ani Štoky. Ty pod trenérem Tomášem Karlíkem zahájily kondiční blok už v pátek 11. července, už bez útočníka Žily, který zkouší štěstí v divizním Slovanu Havlíčkův Brod.

"Žila je v Brodě zatím na měsíčním hostování," prozrazuje Karlík a dodává. "Máme v týmu nové mladé hráče, takže po kondiční složce budeme hodně pracovat s míčem."

I Štoky mají za sebou první přípravné utkání, ve kterém podlehli diviznímu dorostu Havlíčkova Brodu 3:2. Proti Pohledu očekávají jiný zápas.

"Do Pohledu nepřijedeme v plné sestavě, ale i tak bude konfrontace s týmem z vyšší soutěže dobrá. Zápas bereme jako přípravný, čekám, že na nás Pohled vlétne a my budeme chtít jeho tlak eliminovat," dodal štocký trenér.
Zdroj: https://havlickobrodsky.denik.cz/fotbal_region/na-svatoannenskou-pout-privita-pohled-v-krajskem-poharu-stoky-20150726.html