NOVÝ RYCHNOV - POHLED A 2:2 Havlíčkobrodský deník 22.4. 2015

22.04.2015 16:26

https://havlickobrodsky.denik.cz/fotbal_region/petr-vesely-rozhodl-derby-s-veznici-borova-brala-na-jare-prvni-tri-body-20150422.html

Pohled nezvládl první poločas

Favorizovaný Pohled začal u posledního celku hodně vlažně. Od prvních minut hosté tahali za kratší konec a za pasivitu je už v páté minutě potrestal Faltýnek, který zužitkoval centr na zadní tyč. Potom se hrál hodně kostrbatý fotbal. Po půl hodině hry předvedli hosté první kombinační akci, ale Michalu Sobotkovi nebyl gól uznaný pro ofsajdové postavení. O pět minut později udeřilo opět před brankou Dobrovolného. Domácí útočník fauloval šlapákem stopera Poláka, ale k údivu všech se kopal pokutový kop. Ten Mugrauer rozehrál na Kratochvíla a bylo to 2:0.

O snížení se postaral o čtyři minuty později Michal Sobotka, který zužitkoval Polákův dlouhý centr. Na začátku druhého poločasu podržel Pohled gólman Dobrovolný, ten střelu domácích vyrazil a dorážku Nový Rychnov napálil dvakrát do břevna.

Od 55. minuty vyvinuli Pohledští až drtivý tlak. Nejdříve se k odraženému míči na penaltě dostal Bříza, ale „gólovku" zazdil. Jeho chvíle přišla v 67. minutě, kdy zužitkoval přihrávku od Klementa a postaral se o vyrovnání. Hosté pokračovali v náporu a do další šance se dostal v té době hodně agilní Eis, který ale prudkou střelou na zadní tyč branku netrefil a Krejdl dobíhal pozdě.

Následně Eis pěknou střelou protáhl domácího gólmana a zanedlouho Lukáš Sobotka střílel nepřesně. Pět minut před koncem mohl rozhodnout Freudenreich, který silově prošel přes dva hráče až před domácího brankaře, mohl nahrávat Slanařovi, který by zakončoval do prázdné branky, ale zvolil zakončení sám, jež bylo pouze do gólmana. Na výsledku se už tak nic nezměnilo.

„Věděli jsme, že domácí budou hrát doslova jak o život i to, že to bude o mnoho těžší zápas než minule proti Kamenici. Chtěli jsme soupeře přehrát především kombinačně a na vše hráče upozornili. Bohužel si slova nevzali v prvním poločase k srdci a působili na hřišti, jako kdyby byli namalovaný. Od 55. minuty jsme byli jasně lepším týmem, ale více než vyrovnat se nám nepodařilo. Vzhledem k průběhu utkání je bod dobrý, ale já osobně jsme zklamaný. My takové zápasy musíme zvládat lépe. Pochvalu zaslouží gólman Dobrovolný a stoper Eis," řekl k zápasu pohledský trenér Petr Veselka.
Zdroj: https://havlickobrodsky.denik.cz/fotbal_region/petr-vesely-rozhodl-derby-s-veznici-borova-brala-na-jare-prvni-tri-body-20150422.html