POHLED A - HAVLÍČKOVA BOROVÁ 3:1 Havlíčkobrodský deník 12.5. 2015

12.05.2015 14:50

https://havlickobrodsky.denik.cz/fotbal_region/pohled-diky-vetsimu-durazu-rozhodl-derby-uz-do-polocasu-20150512.html

Pohled díky většímu důrazu rozhodl derby už do poločasu

Pohled – Vypjaté derby se odehrálo v I. A třídě mezi fotbalisty Pohledu a Havlíčkovy Borové.

Od podlahy se odehrálo nedělní derby mezi Pohledem a Havlíčkovou Borovou. Na snímku je po jednom tvrdším zákroku Jiří Polák (na zemi), který umí rány přijmout i rozdat.

Od podlahy se odehrálo nedělní derby mezi Pohledem a Havlíčkovou Borovou. Na snímku je po jednom tvrdším zákroku Jiří Polák (na zemi), který umí rány přijmout i rozdat.Autor: Ivo Havlík

Na podzim v souboji rivalů byl úspěšnější Pohled, který v Borové vyhrál gólem Michala Sobotky z pokutového kopu. Zároveň je potřeba říci, že to doposud byla poslední výhra Pohledských na venkovním hřišti. Navíc svěřenci Petra Veselky v posledních čtyřech zápasech dvakrát remizovali a dvakrát prohráli.

„Už v pátek na tréninku jsem z kluků cítil zdravou nažhavenost a touhu Borovou porazit," řekl na úvod pohledský trenér Petr Veselka.
Už ve třetí minutě se k trestnému kopu postavil Eis a důrazem před brankou se prosadil Michal Sobotka. Na druhé straně mohl vyrovnat Janáček, ale toho doslova vychytal Růžička.

„Bylo to na mojí „opěrku", tedy na levou nohu," smál se Janáček a dodává: Každopádně jsem to měl proměnit, ale zákrok Růžičky byl výborný. Myslím si, že to byl rozhodující moment utkání." Po půlhodině hry vybojoval u lajny míč Lukáš Sobotka, potáhl ho a zpětnou přihrávkou našel Břízu, který podruhé překonal Jonáka.

Ještě do poločasu mohl navýšit vedení Pohledu Klement z trestného kopu, jeho pokus Jonák vyrazil. „Poločas jsme odehráli podle mých představ, byli jsme agresivnější, bojovnější a vycházel nám presink. Po zásluze jsme o dva góly vedli," měl jasno pohledský kouč.
Michal Sobotka byl katem Borové

Ve druhém poločase i díky větru převzali otěže zápasu Borovští. Ti se nakopávanými míči dostávali do tlaku. Nejdříve trestný kop Jaroslava Veselého do šibenice vytáhl Růžička a o chvíli později Hospodka nastřelil střelou přes obránce tyčku. Ujala se až šance Rakušana, který bez problémů zblízka prostřelil Růžičku.

„Nedokázali jsme podržet vpředu míč, chtěli jsme proti větru hrát po zemi, a to nám dělalo problémy," má jasno Veselka. V té době Borová cítila šanci na bodový zisk, ale Pohled ji už do vážnější šance nepustil, naopak do otevřené obrany přidal třetí gól. Úspěšným střelcem byl opět Michal Sobotka, který se stal v této sezoně katem Borové. „Vyhráli jsme zaslouženě. Byli jsme produktivnější, v prvním poločase lepší po fotbalové stránce a myslím si, že jsme více chtěli. V kritických momentech nás podržel výborný Růžička," dodal Veselka.
Z výsledku byl zklamaný trenér Havlíčkovy Borové Roman Brukner: „Myslím si, že jsme si zasloužili bod. Bohužel jsme neproměnili šance, proto odjíždíme s prázdnou."
Zdroj: https://havlickobrodsky.denik.cz/fotbal_region/pohled-diky-vetsimu-durazu-rozhodl-derby-uz-do-polocasu-20150512.html