POHLED A - KAMENICE N. L. 2:1 Havlíčkobrodský deník 14.4. 2015

17.04.2015 15:02

https://havlickobrodsky.denik.cz/fotbal_region/pohled-doma-zaskocil-treti-kamenici-20150414.html

Radosti si užívali pohledští fotbalisté při druhém gólu Jiřího Poláka (vpravo).

Radosti si užívali pohledští fotbalisté při druhém gólu Jiřího Poláka (vpravo). Autor: Ivo Havlík

Pohledští se ujali vedení už ve třetí minutě, kdy se Eis postavil k trestnému kopu, našel hlavu Klementa, který nedal Votápkovi šanci. „Brzký gól je vždy ošidný, ale tentokrát nám pomohl," řekl pohledský trenér Petr Veselka.

Následně se po křídle do vápna probil Slanař, bohužel ve vápně neměl nikoho ze spoluhráčů, proto musel z úhlu vyzkoušet pozornost hostujícího gólmana. Ve 22. minutě Pohled udeřil podruhé. Na rohový kop Klementa si naběhl Polák, který nadvakrát překonal Votápka. „Tyto rohy jsme v pátek na tréninku trénovali, proto jsem rád, že jsme se po jednom z nich prosadili," usmívá se Veselka. Po půlhodině hry znovu po rohovém kopu mohl zvýšit Slanař, ale na přední tyči branku netrefil. Po přestávce se nejdříve nepřesnou střelou prezentoval kamenický ostrostřelec Dvořák. Na druhé straně mohl rozhodnout Klement, ale hlavičkoval pouze do břevna, k odraženému míči se dostal Polák, ten trefil obranu a další dorážku Klementa vyrazil Votápek. V 55. minutě vyzkoušel pozornost pohledského gólmana Dobrovolného z trestného kopu Šuranský. Další dvě šance spálili domácí, střela Michala Sobotky se mezi tři tyče nevešla a superšanci spálil Krejdl. Zákonitě musel přijít trest. Deset minut před koncem se podařilo snížit Strašíkovi a o tři minuty později mohl dokonce vyrovnat, tentokrát mu šanci včasným vyběhnutím zmařil Dobrovolný. Pojistku mohl nakonec přidat Krejdl, ale opět neuspěl.

„Vyhráli jsme zaslouženě. V prvním poločase jsme Kamenici do ničeho nepustili, po přestávce jsme mohli náskok třemi šancemi navýšit, nakonec si Kamenice mohla odvézt i bod. Závěr utkání jsme sehráli podruhé na jaře špatně. Jinak si kluci zaslouží pochvalu, na hřišti pracovali jako tým," dodal Veselka.
Zdroj: https://havlickobrodsky.denik.cz/fotbal_region/pohled-doma-zaskocil-treti-kamenici-20150414.html