POHLED A - VĚŽNICE 1:1 Havlíčkobrodský deník 26.5. 2015

26.05.2015 18:04

https://havlickobrodsky.denik.cz/fotbal_region/becko-slovanu-se-stale-taha-se-spericemi-o-postup-do-kraje-20150526.html

Brankářské rošády v Pohledu

Remízou skončilo i okresní derby mezi Pohledem a Věžnicí.

Hosté měli problémy s brankáři, proto se do branky postavil útočník Šejstal. Přesto měla Věžnice lepší vstup do zápasu, kdy už ve druhé minutě pohledský gólman Dobrovolný zlikvidoval tutovku Šimoníčkovi, ale o minutu později pohledští hráči znovu chybovali, tentokrát je už potrestal Krupička. Pohledským chyběl středopolař Slanař, který si na pátečním tréninku poranil tříslo, a na jejich hře to bylo znát.

Ve středu hřiště byly zbytečné ztráty, ze kterých hosté profitovali. O vyrovnání se postaral ve 25. minutě Freundenreich.

Potom musel o poločase střídat gólman Dobrovolný, který si při střetu s Pertlíčkem poranil koleno. Na jeho místo se postavil Růžička, který se po přestávce zapotil při stříleném centru Věžnických. Vyrazil ho jen před sebe, ale dorážku hosté z malého vápna přestřelili.

Na druhé straně mohl strhnout vedení Krejdl, ale jeho pokus šel těsně vedle. Následně neudržel nervy na hřišti Moučka, který za oplácení uviděl červenou kartu. Bojující domácí už Věžnici do větší šance nepustili, naopak se mohli radovat ze tří bodů, kdyby v 85. minutě Lukáše Sobotku nevychytal Šejstal. „Měli jsme problémy se sestavou. Ze zápasu jsme měli obavy, takže nakonec jsme s bodem spokojený. Jen mě mrzí, že rozhodčí přistoupili na tvrdou hru," řekl věžnický předseda Bohuslav Chalupník.

V podobném duchu mluvil i pohledský trenér Petr Veselka: „Zápas jsme chtěli zvládnout za tři body, což se nám nepovedlo, díky špatně sehranému prvnímu poločasu. Z tohoto pohledu je to zklamání. Po vyloučení Honzy Moučky, kdy jsme více jak dvacet minut hráli oslabení, tak si kluci za bojovnost bod zasloužili a je spravedlivý. Mohli jsme mít body i tři, kdyby Lukáš Sobotka zvládl lépe koncovku pět minut před koncem, ale šance měl i soupeř. Musíme být spokojeni."
Zdroj: https://havlickobrodsky.denik.cz/fotbal_region/becko-slovanu-se-stale-taha-se-spericemi-o-postup-do-kraje-20150526.html