POHLED A - VĚŽNICE 2:0 Havlíčkobrodský deník 9.11. 2015

09.11.2015 20:11

POHLED - VĚŽNICE 2:0

Pohledští věděli, že jejich soupeři ze dna tabulky prohráli, proto chtěli za každou cenu získat tři body. Od začátku byli domácí aktivnější a ve 12. minutě se k odraženému míči dostal Michal Sobotka, který nedal Davidu Drahošovi v brance hostí šanci. Na druhé straně zahrál ve vápně rukou Petr Siebenbürger, ale rozhodčí situaci špatně posoudil. Následně se vyznamenal Růžička, který na tyč vyrazil nebezpečnou střelu.

Potom si ošklivé zranění přihodil Půža, který si "vyhodil" koleno. Před poločasem se Pohled dostal k rohovému kopu, který Freundenreich poslal na hlavu Poláka a bylo to 2:0. Po přestávce se hrálo hodně bojovné utkání bez vyložených šancí. Rozhodčí pouze udělil na každé straně červenou kartu za protesty. "Vítězství si velice cením, tři body jsou pro nás velice důležité. Dnes zahráli kluci jako jeden tým," řekl k zápasu pohledský trenér Petr Veselka.
Góly: 12. Michal Sobotka, 38. Polák. Rozhodčí: Doskočil. ŽK: 2:4. ČK: 1:1 (82. Freundenreich - 59. Prokeš). Diváci: 70. Poločas: 2:0. Pohled: Růžička - P. Siebenbürger, Polák, Eis, Doležal - Venc (66. Gruber), Slanař, Freundenreich - Klement (52. Martin Sobotka), Janďourek (81. Žeguc), Michal Sobotka. Věžnice: D. Drahoš - A. Drahoš, Fikejz, Chalupník, Kocourek - Pertlíček, Půža (20. Dymáček), Mottl (82. Chvátal), Klement (67. Kaňka) - Smutný, Prokeš.

Prvního domácího vítětství se dočkali fotbalisté Pohledu (v bílém), kteří v předehrávaném jarním kole porazili Věžnici 2:0.