Pohled chce po neúspěšném podzimu v zimě omladit kádr - Havlíčkobrodský deník 29.11.2014

29.11.2014 15:28

https://havlickobrodsky.denik.cz/fotbal_region/pohled-chce-po-neuspesnem-podzimu-v-zime-omladit-kadr-20141129.html

Pohled chce po neúspěšném podzimu v zimě omladit kádr

S jedenáctým místem není v Pohledu spokojenost. Tým potřebuje omladit.

S jedenáctým místem není v Pohledu spokojenost. Tým potřebuje omladit. Autor: Ivo Havlík

 

Pohled – Neúspěšný podzim. Ten mají za sebou fotbalisté Pohledu v I. A třídě.

 
 

Ti začali sezonu pohárovým zápasem s Přibyslaví, se kterou doma prohráli 6:2. Do samotné soutěže se vstup Pohledským povedl. Nejdříve remizovali s favorizovanou brodskou rezervou 1:1 a pak přišly výhry v Bedřichově 3:2, kde se jim podařil dokonalý obrat z 0:2 a doma s Polnou B 2:0. „V této fázi bylo vše v pořádku. Kluci poctivě trénovali a pracovitostí jsme získávali body," řekl na úvod pohledský trenér Petr Veselka.

Jenže potom přišel první pětigólový příděl od Kamenice, který se Pohledu podařil odčinit proti Novému Rychnovu. V šestém a sedmém kole přišly porážky od ambiciózních Speřic 2:0 a v té době od tápajícího Pelhřimova B 3:2, když svěřenci trenéra Petra Veselky prohospodařili dvougólové vedení.

Nedisciplinovanost

Rehabilitace přišla v Havlíčkově Borové, kde se Pohled radoval se zisku tří bodů díky proměněné penaltě Michalem Sobotkou. Závěrečných šest kol se Pohledu vůbec nepovedlo. Získal v nich pouze čtyři body, za remízu v Pacově a výhru doma s Habry 4:3. Sklonit se museli před Věžnicí, Leštinou, Dobronínem a v předehrávaném jarním kole s Havlíčkovým Brodem B. V těchto zápasech inkasoval Pohled sedmnáct gólů! „Dali jsme si před sezonou několik cílů. V první řadě jsme chtěli zapracovat na defenzivní činnosti, což se nám nepovedlo, vylepšit domácí bilanci, tady jsme úspěšní byli a hrát atraktivní fotbal. To se nám povedlo jen v některých zápasech ze začátku podzimní části. Tým je průměrově přestárlý a potřebuje přes zimní přestávku omladit. Musí se zlepšit přístup hráčů k fotbalu, bez poctivých tréninků nelze tuto soutěž hrát," dodal pohledský trenér.

Pohledský Sokol měl rovněž tři vyloučené hráče a nasbíral dvaatřicet žlutých karet. „Většina karet byla zbytečných, které jsme dostali za řeči s rozhodčími, a ty za fauly většinou pramenily z nedostatečné fyzické kondice," má jasno Veselka.

Alois Svoboda