POHLED - DOBRONÍN 3:6 Havlíčkobrodský deník 27.5. 2014

27.05.2014 21:15

https://havlickobrodsky.denik.cz/fotbal_region/pohled-doma-padl-prestrelka-vyznela-pro-hrace-dobronina-20140527.html

Pohled doma padl. Přestřelka vyzněla pro hráče Dobronína

Nejvíc práce měl v zápase proti Dobronínu pohledský gólman Jan Růžička (na snímku), který dlouhou dobu držel svůj tým nad vodou. Nebýt jeho zákroků, mohl Pohled prohrát dvojciferným číslem.
Nejvíc práce měl v zápase proti Dobronínu pohledský gólman Jan Růžička (na snímku), který dlouhou dobu držel svůj tým nad vodou. Nebýt jeho zákroků, mohl Pohled prohrát dvojciferným číslem. Autor: Ivo Havlík

 

Pohled – Gólové hody. Ty byly v neděli k vidění v zápase fotbalové I. A třídy mezi Pohledem a zachraňujícím se Dobronínem.

 

Paradoxně lépe na tom byli hosté, kteří si v prvním poločase z pohledské obrany udělali Den otevřených dveří.

Růžička vs. Sedláček

V prvních dvaceti minutách zápasu to byl především souboj domácího gólmana Růžičky s dobronínským útočníkem Tomášem Sedláčkem. První zákrok si Růžička připsal už v první minutě, kdy vyrazil umístěnou střelu k tyči. O sedm minut později udělal Sedláček zasekávačku Lukáši Sobotkovi, ale včasným vyběhnutím hasil požár pohledský gólman.

Když to nešlo po zemi, tak to po čtvrthodině zkusil Sedláček hlavičkou, ale i tu mu Růžička lapil. O chvíli později to Sedláček opět zkoušel tváři v tvář Růžičkovi, ten jeho pokus vyrazil ale dobíhající Kalců branku netrefil. „Nedokázali jsme zachytávat jejich náběhy, proto se dostávali do tolika šancí," měl jasno Jan Růžička. V 18. minutě se poprvé ke slovu dostal Pohled. To Freundenreich střílel pouze do nohou Görnera. Následně došlo ve vápně Pohledu ke kontaktu gólmana Růžičky se Sedláčkem, rozhodčí Jurka nejdříve ukázal na bílý puntík, ale po konzultaci s asistentem pokutový kop správně odvolal. „Hrál jsem nejdříve míč, takže první verdikt byl nesmysl," říká Růžička. Na druhé straně to zkoušel Venc, jeho pokus našel pouze připravenou náruč Görnera. Ve 32. minutě poprvé udeřilo. Centrovaný míč lízl Kalců, který otevřel skóre zápasu.

Z vedoucí branky se Dobronín radoval pouze pět minut. To Janďourek našel na zadní tyči Poláka, a ten s přehledem vyrovnal. Jenže ještě do poločasu si obrana Pohledu vybrala kritickou dvouminutovku a tu potrestal dvěma zásahy T. Sedláček. Po přestávce našel Kalců centrem Melouna, a ten upravoval na hrozivých 1:4. Gólové představení neskončilo. Ve vápně byl faulován Michal Sobotka a Eis z pokutového kopu snížil. Na druhé straně se k trestnému kopu postavil Meloun, který přízemní střelou k tyči nedal Růžičkovi šanci. Na rozdíl dvou gólů se podařilo snížit Klementovi. „Ještě před tímto gólem jsme tam měli jednu tutovku, mohli jsme se dostat na dostřel a ještě bojovat o remízu," glosoval pohledský trenér Miroslav Krpálek. Pokutového kopu se Dobronín dočkal v poslední minutě a Tomáš Sedláček uzavřel svůj zasloužený hattrick. „Dnes se nám nic nedařilo. Naše defenzivní činnost byla hodně špatná, navíc jsme kazili přihrávky a chybělo nám i větší nasazení. Velký problém nám dělal soupeřův pohyb na hřišti," vyjmenoval důvody porážky Krpálek.