POHLED -PACOV 4:2 Havlíčkobrodský deník 3.5. 2016

03.05.2016 20:58

Veselka: Kluci pochopili, co od nich chceme

Havlíčkův Brod - Pohledští fotbalisté vstupovali do jarní části I. A třídy s velkými obavami o sestup

Po šesti utkáních se situace rapidně zlepšila. Naposledy Pohled překvapil silný Pacov.

Fotbalisté Pohledu vstupovali do zápasu s Pacovem jako jasní outsideři. Před dvacátým kolem totiž jejich soupeř okupoval třetí místo.

Svěřenci Petra Veselky ale potvrdili nárůst formy a zvítězili. "Zopakovali jsme výkon z minulého týdne. Soupeře zaskočil první gól, ale v prvním poločase byl daleko aktivnější a fotbalovější, což byla i naše taktika nechat soupeře hrát. Nejsme v situaci, kdy bychom mohli dominovat na hřišti, musíme hrát zodpovědně zezadu," říká trenér Pohledu Petr Veselka.

Pro Pohled to bylo již třetí vítězství na jaře. Bez bodu již v jejich duelech odešli i Habry a Polná. Aktuálně drží pohledští fotbalisté třízápasovou šňůru bez prohry. "Nevyšel nám podzim a začátek jara, kdy jsme dvakrát prohráli a jednou i vysoko. Tak jsme si s klukama museli promluvit, že to takhle nejde. Pochopili systém, co od nich chceme," hledá hlavní důvody úspěchu trenér Veselka.

Na tabulku se trenérovi Veselkovi kouká hned příjemněji než na konci podzimu. Pohled získal v šesti jarních zápasech již deset bodů, což je pouze o bod méně než co se mu povedlo získat za celý podzim.

Hned v dalším kole budou mít Pohledští ideální možnost prodloužit vítěznou šňůru. Na svém hřišti totiž přivítají poslední Pelhřimov.

"Samozřejmě Pelhřimov nechceme porazit, ale musíme, máme ho navíc doma, takže to musí být bezpodmínečně tři body," ví Veselka.
Zdroj: https://havlickobrodsky.denik.cz/fotbal_region/veselka-kluci-pochopili-co-od-nich-chceme-20160503.html

Fotbalisté Pohledu (vlevo Tomáš Šnobl) dokázali zaskočit favorizovaný Pacov a hodně si tak pomohli v boji o záchranu.

Fotbalisté Pohledu (vlevo Tomáš Šnobl) dokázali zaskočit favorizovaný Pacov a hodně si tak pomohli v boji o záchranu.