POHLED - POLNÁ B 2:0 Havlíčkobrodský deník 28.8. 2014

29.08.2014 18:29

https://havlickobrodsky.denik.cz/fotbal_region/sramek-po-prestavce-v-derby-s-habry-spasil-borovou-20140828.html

Pohledští fotbalisté šli do zápasu namlsáni výhrou z Bedřichova, kde se jim povedl otočit výsledek z 2:0 na 2:3 a první Polnou chtěli doma potrápit. Už v 7. minutě předvedli domácí ukázkovou akci, kdy Moučka patičkou našel Macha, ten z první přistrčil na Slanaře, který viděl nabíhajícího Lukáše Sobotku a jeho centr našel hlavu Švece. Jeho pokus bravurně vyrazil polenský gólman Rychtecký.

Moučka obul střelky

O šest minut později přišla první gólová radost. Akci po ose Slanař – Zych – Moučka zakončuje posledně jmenovaný nechytatelnou střelou – 1:0. V 16. minutě vysunul Švec přihrávkou mezi beky Moučku, a ten se opět nemýlil – 2:0.

„Sehráli jsme vynikající poločas, další gól nám ještě pro ofsajd nebyl uznán. Hráči na hřišti plnili to, co jsme si řekli v kabině a předvedli hru, kterou se chceme prezentovat," řekl pohledský trenér Petr Veselka.

Po přestávce se domácím kombinačně už nedařilo, začali míče nesmyslně nakopávat. Přizpůsobili se hře soupeře a fotbal ztratil na kvalitě. Až v 65. minutě přišla pěkná akce domácích hráčů. Aut Lukáše Sobotky si rychle zpracoval Slanař, druhým dotykem dává na Šnobla, který přenesl hru na Zycha, a ten přesným centrem našel Moučku, který místo uzavření hattricku poslal míč do břevna. Čtvrt hodiny před koncem utkání přišla jediná vážnější akce rezervy Polné. Do úniku se dostal Jelínek, ale Růžička mu skokem pod nohy znemožnil zakončení.

„Mrzí mě, že jsme hru z prvního poločasu nedokázali přenést do druhé půle. Přizpůsobili jsme se hře domácích. Bezchybně hrála obranná čtyřka na čele s Michalem Sobotkou," má jasno Veselka.