Pohled přešel v zimě na jiné rozestavení Havlíčkobrodský deník 21.3. 2014

23.03.2014 13:18

https://havlickobrodsky.denik.cz/fotbal_region/pohled-presel-v-zime-na-jine-rozestaveni-20140321.html

Pohled přešel v zimě na jiné rozestavení

O tři příčky nahoru. O tolik se v tabulce I. A třídy chtějí posunout fotbalisté Pohledu, které v jarních bojích povede nový trenér Miroslav Krpálek.

O tři příčky nahoru. O tolik se v tabulce I. A třídy chtějí posunout fotbalisté Pohledu, které v jarních bojích povede nový trenér Miroslav Krpálek. Autor: Ivo Havlík

21.3.2014 08:30

Havlíčkobrodsko – Přípravy na fotbalové jaro vrcholí. O tomto víkendu čekájí na většiny týmů generálky.

 
 
 

Se sezonou prozatím nejsou spokojeni v Pohledu, který hraje I. A třídu. Jejich osmé místo neodpovídá určitě kvalitě týmů. V zimním období došlo k výměně trenérů, kdy hrajícího trenéra Jana Moučku vystřídal na lavičce Miroslav Krpálek.

Tréninkovou docházku řeší všude

„S tréninkovou účastí moc spokojený nejsem, ale to je asi všude. Jinak kluci v trénincích pracovali dobře," pochvaloval si nový kouč Pohledu Krpálek a dodal: „V zimním období jsme změnili rozestavení ze 4-4-2 na 3-5-2. Máme v týmu více tvořivých hráčů, tak proto jsem zvolil tento systém. Zatím ho kluci zvládají dobře, uvidíme, jak se jim bude dařit v sobotní generálce proti Mírovce."

Záchranářské starosti mají už čtvrtou sezonu ve Štokách. V předešlých sezonách se jim vždy soutěž podařilo zachránit, ale letos mají nejhorší výchozí pozici, když na podzim uhráli pouhých deset bodů. „Od začátku podzimu nám kvůli zraněním chybělo pět hráčů ze základní sestavy. Nyní na marodce zůstává pouze jeden, takže věřím, že jaro bude podstatně lepší," přeje si štocký trenér Milan Kubík. Ten se zimní přípravou není vůbec spokojený.

„Máme úzký hráčský kádr, který čítá třináct lidí, a když se hráči z různých důvodů na tréninky omlouvali, tak si spočítáte, v jakém počtu jsme asi trénovali. Přesto věřím, že těch patnáct až osmnáct bodů uhrajeme a I. A třídu zachráníme," je optimistou Kubík. Brodská rezerva, která vloni zachraňovala soutěž za minutu dvanáct, má po podzimu nahraných dvaadvacet bodů, které je pasují na prozatímní páté místo. „Pro nás je cíl záchrana a i přes body, které máme nahrané, to bude velice těžké, protože kvůli A-týmu jsme měli přehozenou hodinu na tréninky, a ten čas většině kluků nevyhovoval. Takže účast na trénincích byla katastrofální a navíc se potýkáme s hodně úzkým kádrem," smutnil trenér brodské rezervy Martin Křišťál.

Brodské béčko kvůli velké marodce a začínající soutěže dorostů na poslední chvíli odvolalo Chotěboři generálku. Volno zvolila i většina zástupců Havlíčkobrodska v I. B třídě. Generálku si zahrají pouze Habry v Okrouhlici.

Fotbalové menu:

Sobota: Mírovka – Pohled (15.00, UT H. Brod), Věžnice – Velké Meziříčí B (15.00, D), Kožlí – Leština (15.00, D). Okrouhlice – Habry (15.00, D).

Neděle: Štoky – Lípa (15.00, D).

 

Autor: Petr Veselka