Pohledský Vysočina cup ovládl Malý Berlín Havlíčkobrodský deník 27.7.2015

28.07.2015 16:04

Pohledský Vysočina cup ovládl Malý Berlín

Pohled - Dobojováno. Turnaj v malé kopané v Pohledu pod názvem Vysočina cup 2015, který v sobotu psal svůj 25. ročník, zná svého vítěze.

Vítězem turnaje v malé kopané se stal pražský tým Malý Berlín, za který hráli i hokejista Tomáš Rolinek (druhý nahoře zprava, nejlepší hráč turnaje) a futsalista Roman Mareš (první nahoře zprava).                      
                           
          

Vítězem turnaje v malé kopané se stal pražský tým Malý Berlín, za který hráli i hokejista Tomáš Rolinek (druhý nahoře zprava, nejlepší hráč turnaje) a futsalista Roman Mareš (první nahoře zprava).  Autor: Deník/Petr Veselka

Suverénně se jim stal pražský celek Malý Berlín, který do Pohledu přivezl masér hokejové Sparty Praha Josef Toma a v jeho týmu se objevila taková jména, jako kapitán mistrů světa z roku 2010 Tomáš Rolinek nebo několikanásobný futsalový mistr republiky Roman Mareš.

Na turnaj bez omluvy nedorazil tým Vilémova, zbylých třináct týmů bylo rozlosováno do dvou skupin a z každé skupiny postupovaly čtyři týmy do vyřazovacích bojů. Ve skupině A dominoval už zmiňovaný Malý Berlín, který skupinu vyhrál "bez ztráty kytičky" se skórem 18:3. Do vyřazovacích bojů ho doprovodili Chlapíci, Hokejky a Tepláci. Skupinu B vyhráli pohledští Cvrčci, z druhého místa postoupila Rebel Aréna a dále dlouhoveský tým Vemena a českobělští Opilci.

V prvním čtvrtfinále si Malý Berlín lehce poradil s Opilci 5:0, ale o dalších semifinalistech musely rozhodnout až pokutové kopy. V nich Chlapíci vyřadili Vemena 2:1, stejným poměrem si v penaltovém rozstřelu poradili Cvrčci s Tepláky a v rozstřelu byla úspěšná i Rebel Aréna proti Hokejkám. V semifinálových bojích uspěl Malý Berlín výhrou 2:0 nad Chlapíky a nejtěsnějším rozdílem porazila Rebel Aréna domácí Cvrčky. O třetím místě se po dohodě týmů kopaly pouze pokutové kopy a v nich uspěli Cvrčci nad Chlapíky 2:0. Gólman Cvrčků Jakub Vašíček, který ve skupině inkasoval pouze tři góly, ve vyřazovacích bojích vychytal dva penaltové rozstřely a stal se tak nejlepším gólmanem turnaje. Ve finále se střetl Malý Berlín proti překvapení turnaje Rebel Aréně. V něm už fotbaloví nestoři tahali nohy a podlehli 4:0.

Výsledky turnaje

Postupující ze skupiny A
1. Malý Berlín
2. Chlapíci
3. Hokejky
4. Tepláci

Postupující ze skupiny B
1. Cvrčci
2. Rebel Aréna
3. Vemena
4. Opilci

Čtvrtfinále
Malý Berlín - Opilci 5:0
Chlapíci - Vemena 2:1PK
Cvrčci - Tepláci 2:1PK
Rebel Aréna - Hokejky 1:0PK

Semifinále
Malý Berlín - Chlapíci 2:0
Cvrčci - Rebel Aréna 0:1

O 3. místo
Cvrčci - Chlapíci 2:0PK

Finále
Malý Berlín - Rebel Aréna 4:0

Konečné pořadí
1. Malý Berlín
2. Rebel Aréna
3. Cvrčci
4. Chlapíci
5-8. Opilci
5-8. Vemena
5-8. Tepláci
5-8. Hokejky

Nejlepší hráč
Tomáš Rolinek (Malý Berlín)

Nejlepší gólman
Jakub Vašíček (Cvrčci)

Ceny za obětavost
Stanislav Duben (Rebel Aréna)
Pavel Pokorný (Hokejky)

  

Autor: Petr Veselka