Přípravné utkání Světlá nad Sázavou - Pohled 4:1 Havlíčkobrodský deník 1.8. 2014

01.08.2014 13:07

https://havlickobrodsky.denik.cz/fotbal_region/kafka-tym-z-i-a-tridy-nas-dobre-proveril-20140801.html

Kafka: Tým z I. A třídy nás dobře prověřil

 

Světlá nad Sázavou – Další přípravný zápas mají za sebou fotbalisté světelské Bohemky, kteří si ve středu pozvali účastníka I. A třídy Sokol Pohled.

 

PŘÍPRAVNÝ ZÁPAS

 

SVĚTLÁ N. S. – POHLED 4:1
Domácí byli v prvním poločase aktivnější, měli více míč na svých kopačkách a už po sedmi minutách se dostali do vedení. V malém vápně zůstal trestuhodně osamocený Křikava, a ten neměl problém překonat Růžičku.

Potom se do dvou slibných příležitostí dostali hosté, ale jejich střely se mezi tři tyče nevešly. Ve 38. minutě se z ofsajdové pozice prosadil Štros, který upravil na poločasových 2:0.

Po přestávce se podařilo snížit Michalu Sobotkovi, vyrovnat mohl Paušíma, ale mířil jen do rukavic Janoty. Následně předvedly pěknou křídelní akci Pohledští, ale centr Zycha v pokutovém území nikoho nenašel a Světlá z brejku utekla na 3:1. I nadále byl pohled nebezpečnější, ale své šance nedokázal proměňovat. Za to byl v závěru potrestán Vodičkou, který upravil na konečných 4:1.

„Tým z I. A třídy nás dobře prověřil. Na hráčích mě mrzí jejich laxní přístup, hlavně ve druhém poločase. Pohled si vypracoval více příležitostí. Chyběla nám rychlejší přihrávka v kombinaci," zhodnotil duel světelský trenér Miloslav Kafka.

„Pro nás to byl poslední přípravný zápas se širším kádrem. Zápas mi hodně napověděl a ukázal. Nevyvarovali jsme se některých chyb, ale celkově jsme odehráli nejlepší přípravný zápas. Troufám si tvrdit, že jsme po přestávce byli Světlé vyrovnaným soupeřem a vytvořili si i několik dobrých gólových příležitostí. Bohužel nám chyběla produktivita," řekl pohledský trenér Petr Veselka.

Góly: 7. a 50. Křikava, 38. Štros, 80. Vodička – 54. Michal Sobotka. Rozhodčí: Švarc. Diváci: 50. Poločas: 2:0. Světlá: Moravec – Císař, Valenta, Dvořák, Machala – Rezek, P. Čuřík, Vodička, Muzikář – Křikava, Štros (Novák, V. Čuřík). Pohled: Růžička – Eis, Pospíchal, Michal Sobotka, L. Sobotka – Paušíma, Klement – Freudenreich, Slanař, Meloun – Moučka (Janďourek, Zych, Švec, Martin Sobotka, Žeguc, Šikner).

 

Autor: Redakce