SPEŘICE - POHLED 2:0 Havlíčkobrodský deník 17.9.2014

18.09.2014 19:27

https://havlickobrodsky.denik.cz/fotbal_region/veznice-vozi-body-zvenku-20140917.html

Havlíčkobrodsko – Začali naplno bodovat. V I. A třídě se dařilo fotbalistům Věžnice na hřišti Pacova, kde překvapivě vyhráli přesvědčivě 3:0.

„Přečkali jsme úvodní tlak domácích a vstřelená branka Pacov zaskočila. Potom byly šance na obou stranách, nás podržel gólman Drahoš a dařilo se střelci Šejstalovi," řekl věžnický předseda Bohuslav Chalupník.

A proč si Věžnice vozí body zvenku? „Doma jsou hráči pod větším tlakem, chtějí doma vyhrávat a nedaří se jim to," dodal Chalupník. Bez porážky je po šesti kolech brodská rezerva. Ta si přivezla tři body z Nového Rychnova za výhru 3:2. „Nový Rychnov hraje daleko lépe než v loňské sezoně. Vyhráli jsme díky Pavlu Kuchtovi, který se parádně trefil z přímého kopu," prozradil brodský trenér Martin Křišťál.

První výhry se dočkaly Habry, ty na svém hřišti porazily Polnou B 3:1, která si připsala čtvrtou porážku v řadě.

Nedařilo se fotbalistům Pohledu na hřišti vedoucích Speřic, kde je dvěma góly sestřelil obávaný kanonýr Morava. „V prvním poločase jsme byli lepším týmem, nastřelili jsme břevno a tyčku. Ale v závěru poločasu jsme byli potrestáni. Po přestávce bylo na hřišti pouze mužstvo domácích. Náš byl hodně podprůměrný. Pochvalu zaslouží pouze gólman Růžička, který nás zachránil od debaklu," řekl pohledský trenér Petr Veselka.