ZAČÁTEK MISTROVSKÝCH UTKÁNÍ Pohled přivítá ve šlágru kola brodské béčko. Oba týmy chtějí vyhrát Havlíčkobrodský deník 8.8. 2014

08.08.2014 17:41

https://havlickobrodsky.denik.cz/fotbal_region/pohled-privita-ve-slagru-kola-brodske-becko-oba-tymy-chteji-vyhrat-20140808.html

Pohled přivítá ve šlágru kola brodské béčko. Oba týmy chtějí vyhrát

Pohled – Šlágrem úvodního kola I. A třídy je souboj pohledského Sokola s béčkem brodského Slovanu.
 

V obou týmech došlo přes léto k několika změnám. Na domácí lavičce bude stát Petr Veselka, který naposledy působil u mladšího dorostu právě v Havlíčkově Brodě. Ten přes léto udělal v kádru několik změn.

„Nejdříve bych chtěl kluky pochválit, jak přistoupili k letní přípravě, protože tréninková účast byla v porovnání s ostatními týmy na velmi dobré úrovni. Přes léto jsem se zaměřil na změnu herního systému a na omlazení kádru. Proto tým doplnil David Meloun z Rozsochatce a Vilém Paušíma z Havlíčkova Brodu. Rovněž se dotáhl přestup Michala Sobotky ze Ždírce nad Doubravou. Ještě bych rád přivedl gólmana, protože mít v oddíle dva gólmany na dvě soutěže, je málo," konstatuje Veselka.

Jak na tom jeho svěřenci jsou, ukáže nedělní bitva, která začíná v 16.30.

„Víme, že přijede jeden z favoritů celé soutěže. Tým doplnili hráči áčka, kteří už nechtěli hrát divizi, navíc se tým omladil o příchozí dorostence. Už přípravné zápasy dokázaly, že Slovan bude silným protivníkem pro všechny. My k zápasu přistoupíme pokorně, ale nebojácně. Myslím si, že zápas rozhodnou maličkosti," dodává pohledský trenér Petr Veselka.

Staronovou posilou brodské rezervy je Pavel Kuchta, který měl v loňské sezoně zásluhu na postupu Slovanu do divize.

„Naší juniorku kromě mě posílili mladíci Nechvátal, Novotná a Tůma, tak uvidíme, co se bude dít," říká s úsměvem na tváři Kuchta a už vážně dodává: „Je to první zápas, nikdo nebude chtít prohrát. Rozhodnou proměněné šance. S tou sestavou, co máme, si myslím, že vyhrajeme 3:1."

Roli favorita hrají v derby Pohled – H. Brod B hosté. Dokáží jí naplnit?

Roli favorita hrají v derby Pohled – H. Brod B hosté. Dokáží jí naplnit? Autor: Ivo Havlík

 

Autor: Redakce